četrtek, 20. april 2017

Retrogradni Merkur (10. april - 4. maj)

Merkur bo retrograden od 10. aprila do 4. maja. Do 21.4 se bo nahajal v biku, nato pa bo prišel v znamenje ovna. Od 21. dalje je pričakovati več "problemov" povezanih s komunikacijo vseh oblik (pa tudi kar se tiče prometa), kajti oven je kardinalno in ognjeno znamenje, kar pomeni, da je bolj viden in aktiven! Predvsem se pazite prepirov za "brezveze", čeprav se takrat ne bo zdelo tako, kajti slej ko prej boste ugotovili, da zadeve niste prav razumeli.


Splošno pravilo je, da se v času retrogradnega Merkurja ne kupuje stvari, ki so povezane s komunikacijo in transportom. Sem spadajo računalniki,  telefoni, kolesa, avtomobili in podobne stvari (tehnične), kajti pogosto se takrat, ko Merkur ponovno spremeni smer, izkaže, da niso take, kot so bile videti ob nakupu.

Paziti se morate tudi pozabljivosti, razpršenosti, nestabilnosti, nemirnosti,  napačnega razumevanja, zato se v času retrogradnega Merkurja odsvetuje podpisovanje pogodb.  Ravno tako ni dobro za nove zveze, kajti komunikacija se nikoli ne bi razvila!

Skratka, če želite imeti pri avtu "napako", ki jo boste poznali samo vi in nihče drug, zato avto brez vas ne bo deloval, potem je to pravi čas, za nakup avta. Pravi čas je tudi za podpis pogodbe, a samo v primeru, da želite biti prikrajšani oziroma da se zadeva izkaže za nekaj čisto drugega, ne pa tisto, kar  mislite vi. Tudi novo partnersko zvezo lahko začnete, a vedite, da vas bodo stene bolj razumele, kot pa partner. No, zapis je nekoliko ironičen.

Je pa retrogradni Merkur zelo dober za analiziranje preteklih pogodb in projektov, analizo in premislek.

Včasih se lahko zgodi, da se bo določena stvar, komunikacija ali projekt v tem času ustavil ali se bo zdelo, da zadeve nazadujejo. Problemi in ovire običajno izginejo, ko postane Merkur ponovno direkten.

Dodatni vpliv obarvan z ovnom
Od 21. aprila do 4. maja bo Merkur retrograden v kardinalnem Ovnu, zato je pričakovati, da bodo ljudje nekoliko bolj direktni - povedali bodo tisto, kar jim je že dolgo ležalo na jeziku, brez da bi dobro premislili kakšne bodo posledice.

Na družbeni ravni bi znalo priti tudi do kakšnih protestov ali demonstracij. Ljudje bodo povedali, kar si že dolgo mislijo in se postavili zase. Ravno tako lahko pride do kršenja pogodb in sporazumov, zadeve ne bodo urejene v roku, pravočasno. Odločitve sprejete v tem času naj na uresničitev počakajo raje do direktnega Merkurja (ker bi si lahko medtem premislili).
Tudi v prometu naj bodo ljudje precej bolj pazljivi in naj se uprejo želji po hitri vožnji.

Dodatni vpliv obarvan z bikom
Od 10. aprila do 21. maja bo Merkur retrograden v fiksnem Biku,  zato bi se projekti v tem času lahko precej upočasnili, predvsem komunikacija oziroma bi postala lahko bolj omejena. Nekako bi se lahko zdelo, da zadeve stojijo na mestu in se ne premaknejo. Videti bo, da vsak vztraja pri svojem, zato stvari ne napredujejo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Retrogradna Venera v Levu od 23. jul. - 4. sept.2023

 Letos je po dolgih letih Venera v celoti retrogradna v dramatičnem in bleščečem levu. Prvič v več kot zadnjih 100 letih. Venera se na sploš...