sobota, 20. avgust 2011

Neptun in lastni tranziti

Tokrat bo tema mojega pisanja Neptunov povratek.
Kaj to pomeni?
To pomeni, da se Neptun vrne na enako točko, kot je bila npr. na dan našega rojstva, ampak ker Neptun rabi kar od 146-165 let, da preide vsa znamenja, tolmačimo le nepopolne Neptunove tranzite. To pomeni, da tranzitni Neptun tvori aspekt z našim natalnim Neptunom.
Sektil nas lahko pozitivno preseneti pri  28 let, "izzivajoči" kvadrat nas doleti pri 42 letih, medtem, ko nas lepi trigon čaka pri 56 in opozicija pri 84 letih.

Kakšen planet sploh je Neptun?
Najprej je treba vedeti, da so Neptuna odkrili leta 1846 in da se Neptunu pripisujejo lastnosti tega časa in še mnogo več. Ta čas je bil zaznamovan z odkritjem filma in fotografije. Ravno tako pa je za ta čas značilno, da so odkrili "uspavala" oziroma pomirjevala. Vsa ta navedena odkritja imajo skupni imenovalec, to pa je iluzija, nerealnost, brezmejnost, sanjavost, nestvarnost s tem gre pa idealno skupaj predvsem domišljija in varanje ali bolje rečeno samoprevara. Če pa že govorimo o samoprevari pa nikakor ne moremo mimo goljufov, ki bi radi nastalo situacijo izkoristili sebi v prid.

Pozitivni Neptun lahko pomeni navdih, srečo, preroške sanje, močno intuicijo, idealizem, sočutnost, empatijo, slutnje, vizije medtem ko negativni lahko pomeni "brezciljno tavanje in iskanje smisla", samoprevaro, prevaro, nesmisel, zmedenost, negotovost, zlorabo drog.

Za Neptuna je namreč značilno, da  zabriše meje med realnostjo in nerealnostjo. Seveda v pravilnih odmerkih lahko "zdravila" pomagajo, a Neptun ponavadi ne pozna pravilnih odmerkov, kajti on je vladar brezmejnosti. Zavedno v človeku preplavlja nezavedno, meje se brišejo. Najbolj pozitivni izraz  je blaženost, negativni pa trpljenje.

Ljudje, ki imajo Neptuna v karti najmočnejšega so jasnovidni, kajti informacije dobivajo iz časovno-prostorske neomejene razsežnosti. 

Ljudje v Neptunskih časih so pričakovali boljše in lepše, dokler se leta 1930 ni odkril Pluton in jih prizemljil, a to je že druga zgodba. In tudi ta lastnost se pripisuje Neptunu. Dolgo lahko živimo med oblaki in sanjamo svoje življenje, a v neki točki vedno pride do "streznitve", predvsem takrat, ko nam stvarni planeti, kot je Saturn prekrižajo pot.


Neptunski svet ni realen svet, zato ga mnogi ljudje ne priznavajo, predvsem tisti ne, ki imajo v svojem horoskopu poudarjena zemeljska znamenja. Neptun je zato svet umetnikov, ustvarjalcev, poetov, glasbenikov,..... vseh, ki črpajo iz nezavednega gradivo za svoje ustvarjanje, kajti meje med realnostjo in nerealnostjo so prepustne. 

In če gledamo še z ljubezenskega vidika pod  njegovo okrilje sodi tudi romantika, fantaziranje o partnerju, idealiziranje partnerja, pogled nanj skozi rožnata očala. Občutki, katere nam budi Neptun so lahko nebeški ali pa peklenski. Vsekakor pa smo se sposobni v partnerja vživeti, ga občutiti,... in Neptun, če je zaveznik naše ljubezenske zveze nas bo nosil kot morje, nekje med realnostjo in domišljijo nam onemogočil realni pogled. O partnerju bomo sanjali, fantazirali in nanj gledali skozi rožnata očala. Partner bo na nas deloval kot neke vrste "droga", saj bomo zaradi njega ustvarili naš "idealni" ljubezenski svet.

TRANZITI Neptuna k lastnemu položaju

Pozitivni tranzit Neptuna (sekstil (28), trigon(56)) se lahko odvija preko navdihov, jasnovidnih sanj, močnih občutkov, želje po ustvarjanju, ustvarjanju. Doživimo nov notranji svet oziroma se nam porodijo občutki in čustva za katere nismo vedeli, da obstajajo.  Seveda moram ob tem poudariti, da nekatere to zmede, nekateri pa tega ne čutijo močno (predvsem tisti ne, ki imajo v horoskopu poudarjena močna zemeljska znamenja)
Primer: Zaljubimo se in doživimo "nebeška" občutke, v nas se prebudi svet, za katerega nismo vedeli.  Ustvarjamo sliko ali glasbo, kjer črpamo gradivo iz trenutnega navdiha. Seveda, če hočemo vedeti več, moramo nujno pogledati, kje se v rojstni karti Neptun nahaja, kajti vsa ta "občutja" bodo povezana tudi s to hišo. Pomembno je tudi znamenje, saj nam pove na kakšen način jih bomo doživljali.


Negativni tranziti Neptuna (kvadrat (42), opozicija (84))
Dogodki se nam odvijajo tako, da nanje ne moremo vplivati, niti jih razumeti. Lahko so boleči, na način, da se znajdemo v  duševni stiski ali se moramo čemu odreči. Velikokrat je v igri element trpljenja. Vendar je razvoj dogodkov odvisen tudi od natalnih Neptunovih aspektov.  Včasih nas te energije tako zmedejo, da postanemo negotovi. Opraviti pa imamo tudi z moralnimi dilemami in občutki vesti.  Ne vemo na čem dejansko smo. Najbolj pa se moramo paziti varanja in goljufij.
Npr. nekdo nam taji resnico o tem, da nas npr. partner vara. Seveda tudi samo varanje spada pod Neptunsko domeno (ne samo prikrivanje). V kolikor je vpletena hiša denarja, potem smo lahko žrtev kake denarne prevare ali goljufije ali pa samo ne vemo točno koliko denarja sploh imamo. Nekateri pa postanejo pretirano radodarni ali denar namenjajo za "droge" in druga "slepila" ali iluzije.  Lahko se na novo zaljubimo, a zaradi tega prej "trpimo", kot pa občutimo blaženost. Pač vse je odvisno tudi od tega, kje se nahaja Neptun in kakšne aspekte tvori.
Kar je glavno za ta tranzit je to, da ne vemo na čem smo, ker ne moremo vedeti (npr. ko nas kdo vara), pa se kljub temu dogaja in zato ne moremo veliko vplivati na dogodke. Lahko se pa zavedamo, da se bomo "stapljali"  s svetom in se pravočasno zavemo "odpiranja mej" in s tem povezanih močnih notranjih občutkov in doživetij, ki nam znajo dodobra razburkati življenje ali pa nas enostavno pustiti v negotovosti in tavanju.

A ko ta tranzit mine se ponavadi zavemo resnice, najdemo smisel, postavimo nove meje,.... Neptun vpliva tako, kot bi nekdo zrušil meje v nas (med realnostjo in domišljijo) da bi nas preplavilo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Retrogradna Venera v Levu od 23. jul. - 4. sept.2023

 Letos je po dolgih letih Venera v celoti retrogradna v dramatičnem in bleščečem levu. Prvič v več kot zadnjih 100 letih. Venera se na sploš...