ponedeljek, 15. avgust 2011

Sinestrija - Astrologija odnosov (Viktor Gerkman)

Zadnje čase se mi pogosto dogaja, da začutim ljudi, še preden jih vidim. Če jih poznam jih začutim tudi na daljavo, če pa ne, jih pa samo začutim, še preden jih vidim. Ravno zadnjič sem brala knjigo ob reki, točno to o kateri bo danes govora, ko sem začutila, da me nekdo gleda. Vendar nisem ubogala svojega občutka, čeprav je bil zelo očiten in potem se zdrznem, ker sem en stavek poudarila (slučajno) in ravno takrat pride mimo. Seveda se je to zgodilo zato, ker sem tako padla v knjigo,... da drugo ni bilo pomembno.

Razmišljala sem zakaj je tako in sem odkrila, da imam v progresijah v znamenju rib sonce, venero in merkur, potem se pa sprašujem, zakaj sem tako zmedena in se "spojim" z okolico itd. In sanje, ki so napol jasnovidne. Najhuje pa je, da imam neptun v 2. hiši v strelcu (tudi v progresijah). Itak, da si nisem na jasnem glede denarja,.... 

Ampak Neptun tudi pomeni, da si lahek plen raznih goljufov, ker Neptun pomeni tudi "luknje v zakonu" oziroma vse tisto, kar ni Saturnovsko (se pravi jasno definirano in strukturirano, Saturn gre samo do tja, do koder ima jasen pregled in nič dalje, Neptun pa gre od tam naprej) ker vsak pač zase izkoristi meglene, nejasne situacije/osebe. Mar vi ne bi ukradli denarja, če bi vedeli, da je situacija tako nejasna, da vas ne bi nikoli odkrili? Jaz ga ne bi.

In ker se mi zadnje čase dogaja ta "privlačnost", ki je včasih tudi dejanska privlačnost, sem šla malo preštudirati simetrije. 

Astrologija partnerskih odnosov po Gerkmanu!

Aspekti naj bi kazali na sorodnost energij.
Sonce in luna naj bi najbolj kazala na sorodnost osebnih energij.
Če sta Marsa v "dobrem aspektu" to pomeni, da se na enak način samo-potrjujeta, obenem pa ju interesira tudi enaka "nota" dejavnosti.
Če sta Veneri dobro aspektirani to kaže, da imata partnerja podoben okus in "preference" v komunikaciji.
Podobni aspekti olajšujejo komunikacijo.

Enaka planeta v aspektu pomenita "sorodnost in podobnost", različna pa "medsebojne spodbude", vendar definicija ni tako stroga. Sorodnost pomeni tudi, da je sonce enega partnerja v istem znamenju kot sonce ali luna ali ASC drugega. Tudi podobni aspekti v natalnih kartah nakazujejo na sorodnost, npr. če imata oba luno v kvadratu s saturnom (razumela bosta nesproščenost in zavrtost drug drugega, pa tudi varčnost). 

Pa še mal primerov.
Če ima dekle sonce v istem znamenju kot fant luno, potem bo fant punco instinktivno čutil zelo blizu.
Če pa ima fant namesto luno tam venero, potem bo dekle čutil zelo prijetno, če že ne erotično poudarjeno. Seveda je pomembno tudi v katerem znamenju sta planeta.
Če pa ima dekle namesto sonca tam postavljen Mars, ASC, MC, pa tudi Uran in Pluton (če sta morda močnejša v karti), se bo tudi pojavil občutek prijetne privlačnosti.

Torej privlačijo nas ljudje, ki nam aktivirajo tiste planete, ki pomenijo čustveno udeleženost, prijeten stik, vzburjenost, ki nas nekako poživljajo.

In še mal primerov:
Če ima nekdo na isti stopinji Jupitra, kot mi Neptuna, bo njegova filozofija, širokosrčnost, podjetnost ali dobronamernost in dobrodelnost spodbudila naše duhovne aspiracije, povečala naš smisel za vživljanje, sočutje, univerzalno povezanost z vsem živim,... Seveda je možen tudi negativen aspekt. Namreč če samo falotje, lenuhi in izkoriščevalci, se bomo z njegovo dobronamernostjo okoristili ter se še bolj predali pasivnosti.

Erotičnost: Najbolj erotično delujejo aspekti med Venero in Marsom.
Če se Venera in Mars v horoskopih ujemata, potem to pomeni močno privlačnost.

Sonce: Če ima neki horoskop veliko aspektov na naše sonce, nas bo na splošno poživljal.
Luna: Če ima veliko aspektov na našo luno, se bomo z njim nehote čutili blizu in se deloma istovetili.
Merkur: Če ima veliko aspektov na naš Merkur si bomo prizadevali z besednim ali pisnim stikom, spodbujena bosta naše razmišljanje  in raziskovanje.
Venera: Prebudile se nam bodo erotične asociacije.
Mars: Pred njim se bomo hoteli postaviti.
Jupiter: Spravljal nas bo v dobro voljo, zato mu bomo bolj naklonjeni.
Saturn: Do njega bomo zadržani in previdni, saj bomo v sebi čutili cel kup zadreg in zavor.
Uran: Nagnil nas bo k nepredvidljivemu vedenju, tako da se bomo morda sami sebi čudili.
Neptun: V nas se bodo zbudili zasanjeni občutki, polni subtilnega hrepenenja.
Pluton: Tako ali drugače nas bo zadel precej globoko, morda bo imel moč nad nami.

Seveda je treba gledati tudi aspekte, ki jih imajo navedeni planeti v našem horoskopu. Namreč, če imamo v natalnem horoskopu npr. Venero v aspektu s Saturnom, potem se bo z aktivizacijo Venere aktiviral tudi Saturn. Če je aspekt neugoden v našem natalnem horoskopu, to lahko pomeni, da ni ugodnih partnerjev, ker tudi najbolj ugodni partnerjevi aspekti trčijo na neugodne lastne "duševnosti".  Torej, sami moramo najprej razrešiti lastna protislovja.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Retrogradna Venera v Levu od 23. jul. - 4. sept.2023

 Letos je po dolgih letih Venera v celoti retrogradna v dramatičnem in bleščečem levu. Prvič v več kot zadnjih 100 letih. Venera se na sploš...