sobota, 26. september 2015

Lunin mrk

V ponedeljek 28.9.2015 zgodaj zjutraj bo viden polni lunin mrk na super luno. Čeprav je polna luna vsak mesec, pa je bilo takih mrkov v preteklem stoletju le pet. Je prvi v letošnjem stoletju, naslednji bo leta 2033. 

Gre za serijo 4. zaporednih popolnih luninih mrkov (v dveh letih) na relaciji oven - tehtnica, ki se nanašajo na os razmerij oziroma partnerstev (na osi jaz - drugi). Človeštvo se bo soočalo s ključnim vprašanjem, vojna ali mir.

Oven je prvo znamenje zodiaka. Vlada mu Mars, katerega so Rimljani slavili kot boga vojne. Je tekmovalen, pionirski, nagonski, odločen, zna biti tudi sebičen, nepremišljen. Sebe postavlja na prvo mesto.
Na drugi strani je njegovo nasprotje, Tehtnica. Znamenju vlada Venera, boginja ljubezni. Ustrežljiva, prijazna, naklonjena, miroljubna, diplomatska, premišljena, neodločna. Druge postavlja na prvo mesto. 

Mrki lahko delujejo nekaj mesecev prej in kasneje, odvisno od točke, ki sproži mrk.

Ni naključje, da je bil prvi polni lunin mrk v seriji leta 2014, aprila. Nekaj mesecev kasneje je svetovno javnost šokiralo dogajanje na bližnjem vzhodu. Od tedaj dalje vre. Spreminjajo se razmerja, svetovna razmerja. Upam samo, da se ne bo razmerja med bližnjim vzhodom in zahodom končalo tako, kot je ime seriji polnih lun. Mrki se običajno nanašajo na spremembe, preobrate.  Določena razmerja se lahko prekinejo a obenem vzpostavijo nova.

Luna se nanaša na ženske, sonce na moške. Luna na splošno pomeni tudi narod. Mrki ponavadi prinašajo spremembe.

Upam samo, da mrk ne nakazuje na to, da se bo spremenilo svetovno razmerje, kjer bi kratko potegnile predvsem ženske. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Retrogradna Venera v Levu od 23. jul. - 4. sept.2023

 Letos je po dolgih letih Venera v celoti retrogradna v dramatičnem in bleščečem levu. Prvič v več kot zadnjih 100 letih. Venera se na sploš...