sreda, 16. september 2015

Saturn v Strelcu


Kozorog
Saturn bo 18. septembra 2015 prišel v znamenje strelca za približno 2 leti. Saturn je strog učitelj, ki ne  popušča. 

Kjerkoli se pojavi Saturn v slabem aspektu, tam lahko pričakujemo prepovedi, zamude, ovire, krčenje, skrbi zato je potrebno veliko potrpežljivosti, trdega dela in napora, da se stvari premaknejo naprej. Končni rezultati so vedno odvisni od našega lastnega truda.  V kolikor smo se res trudili za določeno stvar, potem pride tudi bogata nagrada.

Saturn je ponavadi poudarjen v kartah ljudi, ki trdo delajo, da lahko preživljajo svojo družino. Imajo veliko odgovornost in nosijo težka bremena. Za Saturna je značilen tudi materializem, realnost in praktičnost. Vedno ostanejo z nogami trdno na tleh. Sposobni so podrediti emocije svojim ambicijam. V praksi to pomeni, da se  zanimajo za tiste ljudi, od katerih bi lahko imeli določeno korist. Konstruktivni so, predvsem pa potrpežljivi, kajti vedno počakajo na pravo priložnost in se nikoli ne podajo nepremišljeno v akcijo, pač pa vedno po skrbnem načrtovanju.

Dobri aspekti prinašajo posamezniku moč treznega razmišljanja, potrpežljivost, odgovornost, prizemljenost, praktičnost a tudi hladnost, varčnost, vzdržljivost, previdnost, trdnost, odgovorno delo. Saturn vedno zahteva tudi red in disciplino.  Slabi aspekti lahko prinesejo  osamljenost, pesimizem, godrnjanje, samokritičnost, pomanjkanje samozavesti, skeptičnost, sebičnost, žalost in skopost.
 
Saturn se nanaša na modrost, ker skozi preizkušnje in težave naredi človeka potrpežljivega in zrelega.

Strelec pa je najbolj optimistično, veselo, radostno, pošteno, vizionarsko, pravično, aktivno in športno  znamenje. Podrobnosti ga ne zanimajo.  Povezuje se ga s tujino, tujci, potovanji v daljne kraje, študijem, pravom, filozofijo in vero.

Saturnov prehod v Strelca bo zato prinesel preizkušnje in težke, karmične naloge na področjih, ki se nanašajo na tujino, tujce, potovanja v daljne kraje, pravom, filozofijo in vero. Tako bo deloval na kolektivni, družbeni ravni.  V praksi to pomeni, da se lahko pojavijo zamude ne potovanjih, predvsem daljših, težave zaradi tujih jezikov, nespoštovanje zakonov, verski problemi lahko vzniknejo. Na teh področjih se bo moralo "graditi" in delati. Tu se lahko pričakujejo nove omejitve, novi zakoni, predvsem pa težave, ovire in zamude.

Skratka treba se bo soočiti z novimi izzivi, svet bo v dilemi. Na eni strani bi rad hitro sprejel nove zakone oziroma našel primerno rešitev za rešitev karmične naloge oziroma preizkušnje, a na drugi strani bo ohromljen zaradi strahu in možnih negativnih posledic. Počutil se bo nesposobnega rešiti nastalo krizno situacijo oziroma preizkušnjo, pa vendar bo prisiljen delovati in poiskati rešitev, sicer nikoli ne bo bolje.  Res pa je, da bo treba vložiti veliko truda, energije, denarja in se marsičemu tudi odpovedati.

Skratka potovanja (tujina), pravo in vera po nekaj letih ne bosta več to, kar sta sedaj, predvsem zaradi novih zakonov in omejitev.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Retrogradna Venera v Levu od 23. jul. - 4. sept.2023

 Letos je po dolgih letih Venera v celoti retrogradna v dramatičnem in bleščečem levu. Prvič v več kot zadnjih 100 letih. Venera se na sploš...